Roadshow v Kolíně

Ve středu 7. září měli občané Kolína, zřejmě poprvé v historii, možnost vyzkoušet si baseballové dovednosti v rámci akce, kterou pořádá město Kolín.

Baseball mezi 19 představovanými sporty reprezentovala Baryba Velký Osek ve složení Petra, Honza, Majda a Jirka. Z regionu Severozápad přijel přidat ruku k dílu Michal Hanuš a za ČBA dorazil Ríša Jarošík, který na svazu dává do pohybu velký rozvojový projekt.

Cílem této akce pro Barybu a baseball obecně bylo zvýšení povědomí o možnosti hrát baseball v okolí Kolína. Velký Osek se nachází cca 8 km na sever od Kolína. A druhým cílem bylo přílákat nové sportovní naděje do baseballového klubu. Posledním dlouhodobým cílem je se pokusit "zapustit kořeny" v Kolíně a mít zde samostatný baseballový klub.

Celá akce probíhala na Karlově náměstí, v rámci kterého měli zúčastněné sportovní organizace daný prostor pro přestavení sportu a organizace. Barybě se podařilo získat zápůjčku Roadshow z Trutnova, tímto velice děkujeme Romanu Klempířovi za velikou vstřícnost. Díky Roadshow Baryba stala na Karlově náměstí nepřehlédnutelnou organizací. Kromě Roadshow, ve které si děti zkoušeli pálit ze stativu, jsme sebou měli i radar a zástěnu, která byla umístěna hned vedle Roadshow a kde si nejenom děti zkoušeli rychlost svého hodu. Každé dítě, které si vyzkoušelo několik odpalů ze stativu dostalo drobné upomínkové předměty s baseballovou tématikou a také náborový letáček Baryby. Nutno podotknout, že tento model měl mezi návštěvníky veliký úspěch a první zájemce jsme přivítali ještě před 16h, tedy oficiálním začátkem akce, a poslední zájemci si vyzkoušeli odpal ze stativu těsně před 19h, kdy celé náměstí až na baseball již bylo vyklizené. Po celé 3 hodiny se nikdo nezastavil, stále bylo minimálně na Roadshow obsazeno a bylo rozdáno cca 150 náborových letáku Baryby Velký Osek !

Již nyní jsme si jisti, že tato akce značně zvýšila povědomí obyvatel Kolína o tom, že se v jejich blízkosti hraje baseball. Také pevně věříme, že tato akce přivede do Baryby nové baseballové hráče a hráčky. A velice by nás potěšilo, kdyby byla Baryby pozvaná na tuto akci v následujících letech.


Aktualizováno: 08.09.2022


 
Region Severozápad
pobočný spolek České baseballové asociace
Zelenkova 530/3
142 00 Praha 12
region.sz@baseball.cz
IČO: 05198585