Další turnaj Malé Ligy v Hoštce

Další turnaj Malé Ligy v Hoštce

Ihned v pátek, den po prvním turnaji v Roudnici jsme zavítali do Hoštky, kde jsme zorganizovali další turnaj Malé Ligy pro ZŠ Hoštka pro 92 žáků prvních až čtvrtých ročníků základní školy.

V prvních dvou hodinách přišli na školní hřiště žáci prvních a druhých tříd. Ačkoliv jsme se již cítili zkušení ze čtvrtečního turnaje, udělali jsme zásadní chybu, že jsme spustili turnaj, aniž bychom znali přesný rozpis turnaje. Toto se nám stalo osudným, neboť jsme sice na dvou hřištích odehráli celkem deset zápasů za dvě hodiny, avšak ne každý tým odehrál stejný počet utkání. Těsně před desátou hodinou ranní jsme za pomocí výsledků provedli vyhlášení nejlepších třech týmů v pořadí: 1. Žraloci, 2. Sparta a 3. Slávie.

Na další dvě hodiny nám přišli na hřiště zástupci 3. a 4. ročníků a my již poučení z chyb rána nechali vytvořit šest týmů, rozdělili týmy do dvou skupin po třech a připravili rychlý rozpis zápasů. Turnaj pro starší byl již spravedlivý a tak po zápasech ve skupinách zbyl ještě čas na třetí zápas každého týmu, o konečné umístění. V zápase o páté místo se přetahovalo 7 Berušek s Orli, aby nakonec byli nakonec o něco úspěšnější 7 Berušek, kteří skončili pátí. I zápas o bronz byla přetahovaná, ze které nakonec lépe vyšli Škorpioni, kteří pokořili o čtyři doběhy Blázny. Finále bylo vyvrcholením turnaje a ačkoliv v něm zvítězil tým složený jen z kluků hrající pod názvem Sloni, jejich soupeř Matrix jim byl velice důstojným soupeřem.

Vzhledem k nedostatku místa a času jsme nezorganizovali soutěž v hodu do dálky, proto jsme zástupcům základní školy slíbili, že se do Hoštky vrátíme na začátku školního roku 2022/23, abychom pro ně hod do dálky zorganizovali. I přes trochu chaotický start se i tato akce povedla, během čtyř hodin jsme byli svědky mnoha tvrdých, krásných a dalekých odpalů, ale i skvělých a vyspělých her v obraně. Pevně věříme, že žáky školní baseball chytnul a že některé z nich přivítají na podzim Praotci Roudnice ve svých řadách.

Výsledky zápasů jsou k dispozici zde - ZŠ Hoštka 24.6.2022 výsledky školní baseball.


<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: picturename in <b>/data/web/virtuals/265257/virtual/www/inc/inc.article.php</b> on line <b>53</b><br />
Aktualizováno: 01.07.2022


 
Region Severozápad
pobočný spolek České baseballové asociace
Zelenkova 530/3
142 00 Praha 12
region.sz@baseball.cz
IČO: 05198585